Reklamı Geç

Uşak Üniversitesi Gerçekleştirdiği Projelerle Bilim Dünyasındaki Yükselişini Sürdürüyor

Uşak Üniversitesi, 2023 yılı 2. Dönem Öğrenci Projelerinde 73 TÜBİTAK 2209A ve 3 TÜBİTAK 2209B projesi ile geçen dönemki kabul alan proje sayısını iki katına çıkararak TR33 Bölgesindeki üniversiteler arasında 2’nci olmayı başardı.

Uşak Üniversitesi Gerçekleştirdiği Projelerle Bilim Dünyasındaki Yükselişini Sürdürüyor
Advert

Uşak Haber - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen TÜBİTAK 2209A ve TÜBİTAK 2209B projelerinde Uşak Üniversitesindeki ön lisans ve lisans bölüm ve programlarından aktif öğrenciler ile proje danışmanı akademik personel tarafından programın 2023 yılı ikinci dönem çağrısına toplam 112 adet araştırma projesiyle başvuru yapıldı. TÜBİTAK 2209A kapsamında 73 ve TÜBİTAK 2209B kapsamında 3 öğrenci projesi destek almaya hak kazandı.

Rektör Savaş: ‘‘Geçen dönemki kabul alan proje sayımızı 2 katına çıkardık.’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin geçen dönemki kabul alan TÜBİTAK proje sayısını iki katına çıkararak TR33 Bölgesindeki üniversiteler arasında 2’nci olmayı başardığını belirtti. Uşak Üniversitesinin ‘Bölgesel Kalkınma’ odaklı bir üniversite olarak ürettiği projelerle ülke kalkınmasına da katkıda bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Savaş, ‘‘Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin yürüttüğü bilimsel çalışmaların başarıları aldığımız bu sonuçlarla taçlanıyor. Özellikle öğrencilerimizin proje kültürünü her geçen dönem daha da benimsemiş olmaları ve kabul sayılarını arttırmalarından dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu başarıya imza atan tüm öğrenci ve akademisyenlerimizi tebrik ediyor, kıymetli destekleri için TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerimizi sunuyorum.’’ dedi.

 

12 Fakülte ve 2 Meslek Yüksekokulumuza TÜBİTAK 2209-A Proje Desteği

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş açıklamasının devamında "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı ikinci dönem sonuçlarına göre 12 fakültemizden ve 2 meslek yüksekokulumuzdan toplam 73 proje destek almaya hak kazandı. Üniversitemizden en fazla sayıda destek alacak akademik birim 20 öğrenci araştırma projesiyle Ziraat Fakültemiz oldu.

Program kapsamında, kayıtlı öğrencileri ile proje danışmanı öğretim elemanlarının destek alacağı birimlerimiz ve proje sayıları şunlardır:

Ziraat Fakültesi 20, Diş Hekimliği Fakültesi 6, Eğitim Fakültesi 6, Fen-Edebiyat Fakültesi 10, Güzel Sanatlar Fakültesi 1, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3, İslami İlimler Fakültesi 4, Mühendislik Fakültesi 2, Sağlık Bilimleri Fakültesi 3, Spor Bilimleri Fakültesi 4, Tıp Fakültesi 4, Uygulamalı Bilimler Fakültesi 5, Eşme MYO 2 ve Banaz MYO 2.

Ayrıca Mühendislik Fakültemiz TÜBİTAK 2209B kapsamında 3 adet proje desteği almaya hak kazanmıştır. " dedi.

Haberi Yorumlayabilirsiniz...
Kalan karakter sayısı : 500